Vilho Kekkonen

MAAILMAN VANHIN TENORI VILHO KEKKONEN TÄYTTI 105 VUOTTA

Seuramme kunniajäsen Vilho Kekkonen vietti 21.2.2014 merkkipäiväänsä Jyväskylässä ja oheinen kuva on otettu tuona päivänä.

vilho_kekkonen

Kuva: Aki Hietala

Vilho Kekkonen täyttää sata vuotta 21.2.2009.

Maailman vanhin tenori Vilho Kekkonen viettää satavuotisjuhliaan lauantaina 21.2.2009 monin arvokkain menoin. Juhlapäivän lähestyessä hän on saanut jo etukäteen tavattoman paljon julkisuutta median taholta. Mm. Yleisradio on esittänyt hänestä uutisen pääuutislähetyksessään 14.2.2009. YLE:n nettisivulla on ao. uutista koskeva teksti sekä kuunneltavissa jutun äänimateriaali. Sanomalehdet kuten Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat ovat julkaisseet suuria haastatteluja Kekkosesta. Tenori Aki Hietala julkisaa juhlan kunniaksi laatimansa Kekkosen elämäkerran, jolla on pituutta 318 sivua. Kirjan ohella julkaistaan myös erillisenä julkaisuna cd-levy,jossa 99-vuotias Kekkonen laulaa Elisa Sunin säestyksellä. Kansainvälisen Vilho Kekkoselle omistetun tenorikilpailun välierä ovat 22.2. Jyväskylän ammattikorkeakoulun kamarimusiikkisalissa ja finaali Jyväskylän teatteritalossa 25.2. klo 19

Seuran puheenjohtaja 2016-2017

Seuran puheenjohtajana toimii vuodesta 2016 alkaen Helena Hakola-Louko

+ Lue lisää

50 vuotta Giglin tahdissa

Yksi kerää postimerkkejä, toinen antiikkia, kolmas fanittaa englantilaista jalkapallojoukkuetta. Torsten Branderin intohimo on Beniamino Gigli. Harrastus on vienyt miestä jo yli 50 vuotta. Samalla hän on toiminut italialaisen bel canton ja lyyrisen tenorilaulun lähettiläänä Suomessa.

Teksti Kimmo Kallonen Kuvat Timo Porthan

+ Lue lisää

Vilho Kekkosen muistolle 22.10.2014

Suomen Beniamino Gigli-seuran kunniajäsen, maailman vanhin tenori Vilho Kekkonen kuoli eilen 105 vuoden ja 8 kuukauden iässä jättäen jälkeensä kauniit muistot niille, jotka saivat tuntea hänet. Kuvassa Vilho 103-vuotispäivänään. Hän lauloi konsertissamme Giglin muistoksi lokakuussa 1990 mm. Nadirin romanssin hienolla tavalla 81-vuoden ikäisenä.

+ Lue lisää

Maurizio Grazianin muistolle

Heinäkuun 4.─5. päivän välisenä yönä saapui Italiasta surunviesti, joka koskettaa myös Suomen Beniamino Gigli -seuraa. Tenori Maurizio Graziani oli menehtynyt samana päivänä autoonsa kotinsa lähellä saatuaan äkillisen sairaskohtauksen.

+ Lue lisää

Peter Lindroosin muistolaatan paljastus

+ Lue lisää

Vilho Kekkonen

+ Lue lisää